Lajme

FITEQ miratohet si nënshkrues zyrtar nga WADA (Agjencia Boterore Anti-Doping)

FITEQ është aprovuar nga AGJENCIA BOTERORE ANTI-DOPING (WADA) si nënshkruese zyrtare e Kodit Botëror Anti-Doping, duke përforcuar më tej angazhimin e federatës për të ofruar një sport të pastër.

Njoftimi është një gur i rendesishem kilometrik për FITEQ dhe është hapi i fundit në rrugen e
profesionalizimit të sportit të Teqball. Ky aprovim do te vazhdoje me punën e rëndësishme nga FITEQ në
zonën kritike të anti-dopingut, e cila ka parë që organi drejtues i Teqball të punojë ngushtë me WADA,
Agjencinë Ndërkombëtare të Testimit (ITA) dhe Shoqatën Globale të Federatave Ndërkombëtare të
Sportit (GAISF) për të zhvilluar dhe zbatuar politikat në përputhje me Kodin Botëror Anti-Doping.

WADA u themelua me qëllimin për të sjellë qëndrueshmëri ndaj politikave dhe rregulloreve anti-doping
brenda organizatave sportive dhe Organizatave Kombëtare Anti-Doping në të gjithë botën, mbikëqyr
dhe punon në bashkëpunim me secilin grup të palëve të interesit për të siguruar mbrojtjen e sportistëve
të pastër. Miratimi si një Nënshkrues i Kodit është gjithashtu një hap i mëtejshëm për Anëtarësimin në
GAISF dhe hap rrugën për përparimin e vazhdueshëm të FITEQ në udhëtimin për t’u bërë zyrtarisht pjesë e Lëvizjes Olimpike.

Drejtori Sportiv i FITEQ Matthew Curtain tha:

“Që nga themelimi i FITEQ, anti-dopingu ka qenë një fushë kryesore për sportin tonë. Ne jemi të
vendosur të sigurojmë një fushë loje të barabartë për të gjithë atletët dhe të jemi një sport që ndjek
vizionin e WADA ku atletët mund të marrin pjesë në një mjedis sportiv pa doping. Ne jemi mirënjohës
për mbështetjen e vazhdueshme të WADA, ITA dhe GAISF, përvoja dhe ekspertiza e të cilëve kanë qenë
thelbësore për zhvillimin e masave të forta anti-doping të FITEQ”.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *