Lajme

FITEQ feston Ditën Botërore të Lojërave të Fair Play

FITEQ po bashkohet me Komitetin Ndërkombëtar të Lojërave të Fair Play (CIFP) në festimin e Ditës së
Parë Botërore të Lojërave të Fair Play. Nga ky vit e tutje, 7 shtatori do të jetë një rast për të promovuar
rëndësinë e lojës së ndershme në sport. Si një sport i bazuar në vlerat e ndershmërisë dhe integritetit,
familja teqball është e kënaqur të mbështesë CIFP me fillimin e kësaj lëvizje globale.

FITEQ bashkëpunoi me CIFP për të përfituar nga ekspertiza e organizatës dhe për të siguruar drejtësi në
të gjitha fushat e sportit. Në majën e teqball, finalen e Kampionatit Botëror 2018, Árpád Sipos mishëroi
atë që do të thotë të luash i ndershëm. Në një pikë kritike në ndeshje, gjyqtari i dha padrejtësisht një
pikë, vetëm se Sipos thotë se pika duhet t'i shkojë kundërshtarit të tij. Duke vepruar kështu, ai u bë një shembull për të gjithë familjen e teqballit.

Sekretari i Përgjithshëm i FITEQ Marius Vizer Jr tha:

“FITEQ dëshiron që familja e teqball të kuptojë vlerën e lojës së ndershme dhe partneriteti ynë me CIFP
na ndihmon vërtet ta përhapim këtë mesazh. Për më tepër, kur kemi yje si Arpád Sipos që demonstrojnë
një sportivitet të tillë të admirueshëm kur ka një Kampionat Botëror dhe para me çmime të nivelit te
larte, ne jemi në gjendje të mbrojmë me forcë rëndësinë e lojës së ndershme. Ai mund të ketë humbur
titullin e kampionit të botës, por ai arriti diçka më të madhe duke u bërë një model për të gjithë atletët e
rinj, aspirues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *